Információk az EFPIA Transzparencia Kódex-szel kapcsolatban

Az Gyógyszeripari Egyesületek Európai Szövetségének (EFPIA) Transzparencia Kódexe egy olyan etikai kódex, amely megköveteli a tagvállalatoktól, így a Roche-tól is, hogy tegyék közzé az egészségügyi szakembereknek és egészségügyi szervezeteknek, akár pénzben, akár természetben nyújtott, egyes meghatározott juttatások részleteit.

 

Minden egyes vállalat közzétételi jelentése tartalmazza az egészségügyi szakemberek és egészségügyi szervezetek számára egy adott naptári évben nyújtott egyes meghatározott juttatások összértékét, valamint a juttatások jogcímét. Az egészségügyi szakembereket és egészségügyi szervezeteket név szerint is jelöljük, amennyiben ehhez beleegyezésüket adták. Az alkalmazott módszertannal kapcsolatos további információt a következő útmutatóban talál: Hogyan alkalmazza a Roche a Transzparencia Kódexet?

A Roche (Magyarország) Kft. első transzparencia jelentése 2016. júniusában jelent meg, és a 2015. évre vonatkozó adatokat tartalmazza. Az EFPIA Transzparencia Kódex-szel kapcsolatos információk és az Transzparencia Együttműködés Kódex az alábbi hivatkozásokon érhető el:

EFPIA Transzparencia Kódex
Transzparencia Együttműködés Kódex

Videó: 3 percben elmagyarázza, hogy mi is a Transzparencia Kódex

(Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének engedélyével.)