Társadalmi felelősségvállalás

Vállalati társadalmi felelősségvállalás

A Roche és munkavállalói különböző közösségi és jótékonysági tevékenységekben vesznek részt. Lelkesedésünk és idealizmusunk, hogy új gyógyszereket és diagnosztikai eszközöket fedezzünk fel és fejlesszünk ki, társadalmi, edukációs, humanitárius és kulturális szerepvállalásunkban is megnyilvánul.

A közösségi és jótékonysági projektekben Magyarországon egyrészt közvetlen anyagi támogatással, ismeretterjesztéssel, másrészt munkavállalóink közvetlen fizikai munkája révén vállalunk részt. Alapítványok és civil szervezetek pénzbeli támogatásakor elsősorban olyan szervezetekkel működünk együtt, akiknek céljai egészségügyi vagy tudományos vonatkozásúak.

Kérjük, tekintse meg a Roche Magyarország Kft. Emberi jogok tiszteletéről szóló állásfoglalását

A Roche Magyarország Kft. CSR tevékenységéről az alábbi kiadványokban olvashatnak:
Roche Társadalmi Felelősségvállalás 2014

Roche Társadalmi Felelősségvállalás 2015

Roche Társadalmi Felelősségvállalás 2016

A Figyelő 2015. 08. 27-i számában megjelent egy interjú Dr. Horváth Katalinnal, a Roche Hatósági kapcsolatok felelősével a "Hosszú távú segítség a valódi segítség" címmel.

2015-ben tratégiai partnerségi megállapodást kötött az Ökumenikus Segélyszervezet és a Roche (Magyarország) Kft. Az együttműködés keretében a gyógyszeripari cég három éven keresztül nyújt anyagi támogatást a szervezet számára. Az első adományból a szolnoki családok átmeneti otthona gazdagodott egy sószobával.

A második adományból Miskolcon épült sószoba a családok átmeneti otthonában.

A társadalmi felelősségvállalás keretében 2014-ben megvalósított programjainkat az alábbi videó mutatja be:

 

2016-ban 13. alkalommal rendezte meg a Roche a Children’s Walk programját, melynek célja a Malawiban – a világ egyik legszegényebb országában – élő gyermekek megsegítése. 2003 óta 12.5 millió CHF adomány gyűlt össze, melyből árvaházakat építettünk, fejlesztjük az egészségügyet és az oktatást. 17.000 diáknak segítettünk középiskolai végzettséghez és szakmához jutni, és több mint 100 fiatal egyetemi diplomát is szerzett. Meggyőződésünk, hogy a támogatás akkor igazi segítség, ha fenntartható folyamatokat segít elő.


A Roche felelős vállalatként Magyarországon és világszerte is kiemelt figyelmet fordít a környezeti terhelések, köztük az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentésére. A gépkocsipark szén-dioxid kibocsátását kompenzálandó vállalatunk csatlakozott az ALD Automotive – a Roche Magyarország flottakezelője – és a WWF által szervezett klímaerdő telepítési programhoz.