Társadalmi felelősségvállalás

Vállalati társadalmi felelősségvállalás

A Roche és munkavállalói különböző közösségi és jótékonysági tevékenységekben vesznek részt. Lelkesedésünk és idealizmusunk, hogy új gyógyszereket és diagnosztikai eszközöket fedezzünk fel és fejlesszünk ki, társadalmi, edukációs, humanitárius és kulturális szerepvállalásunkban is megnyilvánul.

A közösségi és jótékonysági projektekben Magyarországon egyrészt közvetlen anyagi támogatással, ismeretterjesztéssel, másrészt munkavállalóink közvetlen fizikai munkája révén vállalunk részt. Alapítványok és civil szervezetek pénzbeli támogatásakor elsősorban olyan szervezetekkel működünk együtt, akiknek céljai egészségügyi vagy tudományos vonatkozásúak.

A Roche Magyarország Kft. CSR tevékenységéről az alábbi kiadványokban olvashatnak:
Roche Társadalmi Felelősségvállalás 2014
Roche Társadalmi Felelősségvállalás 2015

A Figyelő 2015. 08. 27-i számában megjelent egy interjú Dr. Horváth Katalinnal, a Roche Hatósági kapcsolatok felelősével a "Hosszú távú segítség a valódi segítség" címmel.

2015-ben tratégiai partnerségi megállapodást kötött az Ökumenikus Segélyszervezet és a Roche (Magyarország) Kft. Az együttműködés keretében a gyógyszeripari cég három éven keresztül nyújt anyagi támogatást a szervezet számára. Az első adományból a szolnoki családok átmeneti otthona gazdagodott egy sószobával.

A második adományból Miskolcon épült sószoba a családok átmeneti otthonában.

A társadalmi felelősségvállalás keretében 2014-ben megvalósított programjainkat az alábbi videó mutatja be:


Az évente megrendezett „Gyermekek sétája” programunk keretén belül dolgozóink világszerte adományokat gyűjtenek a malawii árvák élelmezésének és oktatásának megsegítésére. 2003-as indulása óta a projektben több mint 132.000 ember vett részt, és több mint 11,1 millió svájci frank (2,75 milliárd forint) gyűlt össze a gyermekek támogatására.


A Roche felelős vállalatként Magyarországon és világszerte is kiemelt figyelmet fordít a környezeti terhelések, köztük az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentésére. A gépkocsipark szén-dioxid kibocsátását kompenzálandó vállalatunk csatlakozott az ALD Automotive – a Roche Magyarország flottakezelője – és a WWF által szervezett klímaerdő telepítési programhoz.