Ez az honlap ún. cookie-kat használ. Az honlap további használatával ön beleegyezik az ön böngészőjének beállításainak megfelelő cookie használatba. Tudjon meg többet.

Elfogadom x
skip to the content

1896-1920

A kezdeti évek

 

A Roche vállalatot az ipari forradalom idején alapították. Olyan korszak volt ez, amely Európa egész arculatát megváltoztatta. A kor az ipari termelés és kultúra valamennyi területén bővelkedett az újításokban. Ez alól nem volt kivétel a szociális szféra és az orvostudomány sem, amely egyre inkább szembesült az egészségügyi ellátás piaci szükségleteivel. Ilyen társadalmi körülmények között valósította meg terveit Fritz Hoffmann-La Roche, aki egységes minőségű és hatóerejű gyógyszerkészítmények ipari gyártásába kezdett.

   

  A Hoffmann korszak

   
1896

A F. Hoffmann-La Roche & Co megalapítása

1896 október elsején Fritz Hoffmann-La Roche megalapította az F. Hoffmann-La Roche & Co-t, amely a Hoffman, Traub & Co jogutódja volt. A cég telephelye egy Rajnára néző bázeli telken, a Grenzacher utca felső végén található.

   
1896

Új termék: Aiodin, pajzsmirigyre ható készítmény

Az Aiodin a thyroid-készítmények első formája, amely a pajzsmirigyben található jódot használja fel.

   
1896

Új termék: Airol, sebfertőtlenítő

Eredetileg a Hoffmann, Traub & Co fejlesztette ki az Airol nevű sebfertőtlenítő szert. Az új cég nagy reményeket fűz a készítmény sikeréhez a német piacon.

 
   
1897

Leányvállalatok Grenzachban (Németország) és Milánóban (Olaszország)

A vállalat telket vásárol a közeli Grenzachban (Németország), ahol az Airol és a Sirolin (időközben kifejlesztett köhögés elleni szer) gyártását tervezik.

   
1898

Új termék: Sirolin, nem vényköteles, köhögés elleni szirup

Piacra kerül a nem vényköteles Sirolin köhögés elleni szirup, amelynek aktív hatóanyaga a Roche által kifejleszett thiocol. A szirup narancsíze jelentősen hozzájárul a sikerhez. Bevezetése után a Sirolin szirupot több mint 60 évig forgalmazzák.

   
1903

Leányvállalat megalapítása Párizsban (Franciaország)

 
   
1904

Új termék: Digalen, tisztított digitalis-készítmény

A digitalis összes eredeti glykozid-hatóanyagát tartalmazó, tiszta, standardizált készítmény a Digalen, amely jelentős klinikai igényt elégít ki. 1964-ig marad a piacon.

   
1905

Első leányvállalat New York City-ben

New York City-ben megalapítják a Hoffmann-La Roche Chemical Works Inc.-t, amely egyben a Roche első képviselete az USA-ban.

   
1908

Leányvállalat Londonban

 
     
1909

Új termék: Pantopon, fájdalomcsillapító, görcs- és szorongásoldó

A Pantopon fájdalomcsillapító, görcsoldó, illetve szorongáscsökkentő hatással is rendelkezik. Standard formában, inert anyagok nélkül az összes ópium-alkaloidát tartalmazza. Néhány országban még ma is forgalomban van, ezzel a Roche legrégibb, folyamatosan piacon lévő terméke.

     
1910

Az első leányvállalat Oroszországban (Szentpétervár, 1919-ig)

A vállalat szentpétervári képviselete leányvállalattá alakul. Az első világháborút megelőző években a cári Oroszország -, melynek területén Moszkvában, Odesszában, Rosztovban és Kazanban is van a Roche-nak képviselete - a cég legfontosabb piacává válik.

   
1919

A Roche átalakul korlátozott felelősségű társasággá

A Roche termékeinek német bojkottja, Basel elszigetelődése a grenzach-i gyártól és az 1917-es forradalom következtében az orosz piacok és javak elvesztése, valamint az árfolyamingadozások együttesen jelentős veszteségeket és pénzügyi krízist okoznak a vállalatnál. Ennek hatására a Roche korlátolt felelősségű vállalattá alakul.

   
 1920

Elhunyt Fritz Hoffman

1920. április 18-án elhunyt Fritz Hoffmann. Halálával a Roche egy dinamikus egyéniségű vállalkozót és kiemelkedő személyiséget veszt el.