35 éve a magyar betegek szolgálatában 

35 éve dolgozunk azért, hogy a Roche legújabb gyógyszerei eljuthassanak a magyar betegekhez. Az eltelt időszak során a cég Magyarországon 74 készítménnyel járult hozzá a betegek kezeléséhez. A magyar betegekkel és az egészségügyben dolgozó partnerekkel együtt teszünk azért, hogy a Roche termékeivel, szolgáltatásaival csökkentsük a magyar és az európai egészségügyi eredmények közötti különbségeket. 

 

A Roche a világ legnagyobb biotechnológiai vállalata, amely differenciált gyógyszerekkel foglalkozik az onkológia, az immunológia, a fertőző betegségek, a szemészet és a központi idegrendszeri betegségek területén. A Roche ugyanakkor vezető szerepet tölt be az in vitro diagnosztikában, a szövetalapú tumordiagnosztikában, és élen jár a cukorbetegség menedzsmentjében. A Roche kivételes adottsága, hogy ötvözni tudja gyógyszer- és diagnosztika ágazatának erősségeit, amivel a személyre szabott egészségügyi ellátás feltételeit megteremti.

Munkavállalók száma
Nemzetiségek

35 éve dolgozunk azért, hogy a Roche legújabb gyógyszerei eljuthassanak a magyar betegekhez. A folyamatos beruházásoknak köszönhetően a gyógyszeriparidiagnosztikai és diabétesz-üzletág, valamint a 2006-ban Magyarországon megnyílt Roche szolgáltató központ (RSS) több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztat. 

Szintén Budapesten található az Európai Törzskönyvező Központ, amely részt vesz a Roche törzskönyvezési eljárásokkal kapcsolatos adminisztratív feladataiban, és koordinálja az EU nemzeti hatóságaihoz történő törzskönyvezési beadásokat. 

Ezek a tények azt mutatják, hogy a Roche a magyar gazdaság szilárd alapokon álló és fontos támogatója. Tavaly bevételünk közel 3/4-részét (74%) forgattuk vissza az ország gazdaságába.

 

magyar GDP

 

Ez 2019-ben összesen 20,6 milliárd forinttal járult hozzá Magyarország GDP-jéhez, ami a teljes GDP 0,04%-át jelenti. 2019-ben a Roche 720 magyar beteg bevonásával 64 klinikai vizsgálatot szervezett 6 terápiás területen, 117 vizsgálóhelyen. Összesen 64 kutatást végeztünk hat terápiás területen: onkológiaimmunológiai/gyulladásos betegségekneurológia/pszichiátria, pulmonológia, hematológia/nefrológia és szemészet. Vizsgálataink többségét még mindig az onkológiában folytatjuk, de egyre többet indítunk a neurológiai és a szemészet területén is. A legfontosabb, hogy a Roche összesen 1,6 milliárd forintnyi (5,6 millió CHF) kifizetést teljesített, és 4,4 milliárd forint (15,1 millió CHF) költségmegtakarítást hozott a magyar gyógyszerkasszának.

 

Klinikai vizsgálatok

Célunk, hogy a betegségek szűrése, diagnózisa, kezelése, sőt megelőzése gyorsabban és hatékonyabban átalakítsa az emberek életét mindenütt – biztosítva, hogy minden beteg a megfelelő időben a megfelelő kezelést kapja.

Úgy véljük, hogy az egészségügyi ellátás előtt álló nagy kihívások kezelése jobb integrációt, adatfelhasználást és adatmegosztást igényel, és hogy a személyre szabottabb és betegközpontúbb ellátás terén tett előrelépések valódi lehetőségeket biztosítanak a betegek eredményeinek javítására és a rendszer hatékonyságának növelésére.

 

Statisztika

 

A magyar betegekkel és az egészségügyben dolgozó partnerekkel együtt teszünk azért, hogy a Roche termékeivel, szolgáltatásaival és azon túl csökkentsük a magyar és az európai egészségügyi eredmények közötti különbségeket.

 

Az itt megjelenő adatok tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot. További felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!