Ez egy nagyszerű csapatmunka, amiben mindenki egyformán azt tartja a legfontosabbnak,
hogy a betegekért dolgozunk - interjú Magas-Pál Anett-tel, a Roche Patient Journey Partnerével

Milyen területtel foglalkozol?

PA: Az immunológiai területen a Rheumatoid Arthritis (RA) és a COVID-19  portfiólio tartozik hozzám. 17 éve vagyok a Rochenál, ezidő alatt több munkakörben is dolgoztam, jelenleg Pation Journey Partnerként tevékenykedem. Január óta átalakult a feladatkörünk, most már egy teljes terápiás területért vagyok felelős, a feladatom részeként marketing, a medical és a területi munkát is végzek.

 

Mi motivál téged a munkádban?

PA: Elsősorban az, hogy a betegek időben jussanak a legjobb terápiához. A COVID-19 pandémia alatt is megmutatkozott, hogy a Roche-nál ez a fő cél. Szinte azonnal reagáltunk az eseményekre, hogy minél több beteg életét tudjuk megmenteni. Ez egy nagyszerű csapatmunka, amiben mindenki egyformán elsődlegesnek tartja, hogy a betegekért dolgozunk és, hogy akár heti 7 napon keresztül rendelkezésre álljunk és szállítsunk. Ez az óriási felelősség, ami igazán motivál.

 

Magas-Pál Anett

 

Mire vagy a legbüszkébb?

PA: Erre a helytállásra és arra, hogy az RA területen – ahova 5 év után tértem vissza – a partnereim gyakorlatilag azonnal örömmel fogadtak, és ugyanúgy folytatódott a munka, mintha el sem mentem volna onnan.

 

Milyen nehézségekkel szembesülsz a munkád során?

PA: A külső tényezőkből adódó változásokat nem mindig könnyű kezelni, de ez folyamatos fejlődésre ad lehetőséget.

 

Mennyire fontos a partnerség?

PA: Nekem nagyon fontos, hiszen a munkámban szinte minden erről szól. Az RA-ban a külsős partnerekkel (az egészségügyi dolgozók: orvosok és nővérek)  dolgozom szoros együttműködésben.

’Házon belül” pedig erre nagyon jó példa a COVID-19 területen kialakult partnerségek és a squadon belüli csapatmunka, amik  elengedhetetlenek a munkámhoz. Az elmúlt hónapokban azt tapasztaltuk meg, hogy ha össze tudunk dolgozni, mindenki egy irányba húz, akkor nincs lehetetlen, hiszen mindenkinek a betegek minél jobb ellátása a célja.