Klinikai vizsgálatokban való részvétel

Egészségügyi szakembereknek

A klinikai vizsgálatok célja az új gyógyszerjelöltek, orvostechikai eszközök és terápiák hatékonyságának és biztonságosságának bizonyítása az adott betegségben szenvedő betegek esetében illetve választ adni arra, hogy a már a törzskönyvileg engedélyezettől eltérő indikációban is alkalmazhatók-e mindezek. A betegek önkéntes alapon vesznek részt a vizsgálatokban, mely idő alatt szoros hatósági, etikai és szakmai felügyelet biztosítja biztonságukat. Hosszú évek telhetnek el míg a sikeres vizsgálatok eredményei alapján az új gyógyszerek, orvostechnikai  eszközök és terápiák elérhetővé válhatnak a betegek számára.

Az innovatív készítmények kifejlesztése nem lenne lehetséges a klinikai kutatási vizsgálatokban résztvevő orvosok nélkül. Ön is részt vehet klinikai kutatásban mint vizsgálóorvos! Ennek alapvető feltételei: az Ön orvos szakmai végzettsége, szakvizsgái és egyéb szakmai jogosultságai speciális betegcsoportokat kezelésére vonatkozóan. Mindemellett akkreditált, egyetemi szervezésű képzések keretében megszerzett GCP  (Good Clinical Practice) ismeretekre van szüksége. A soron következő aktuális GCP tréningekről az OFTEX portálon tájékozódhat.

Betegemnek keresek klinikai vizsgálatot

A Roche főként olyan betegségekre keres új terápiás lehetőségeket, amelyekre nincs még elérhető vagy megfelelő gyógymód. Ha az előírt szakmai protokollokon, jóváhagyott vagy "off label" gyógyszerelési lehetőségeken belül jelenleg nem elérhető a betegek számára megfelelő kezelés, akkor érdemes klinikai vizsgálatok keretében további kezelési lehetőségeket keresni. A betegek részére a részvétel biztonságát a szoros hatósági, etikai és szakmai felügyelet biztosítja. A betegeket képzett vizsgálói csapatok kezelik, míg a tapasztalt monitor kollégák segítenek a felügyeletben.

Ezen a linken angol nyelven kereshet azokra a terápiás területekre és indikációkra, melyekben a Roche klinikai vizsgálatokat végez. Ezek közül csak bizonyos betegségek esetében van folyamatban vizsgálat Magyarországon is.

A Roche betegeket fogadó vagy beteg beválasztás szempontjából már lezárult, de futó hazai klinikai vizsgálatairól ide kattintva tájékozódhat, vagy kérheti kezelőorvosa segítségét.

Amennyiben nem találja a keresett terápiás területnek megfelelő vizsgálatot, kérjük forduljon hozzánk az alábbi email címen: [email protected]

Hasznos linkek:

https://ogyei.gov.hu/klinikai_vizsgalatok/

https://ogyei.gov.hu/klinikai_vizsgalatok_nyilvantartasa

https://klinikai-vizsgalatok.hu/vizsgalatok

https://www.youtube.com/watch?v=kr8lgoemiJU

https://www.clinicaltrialsregister.eu/ctr-search/search

https://clinicaltrials.gov/ct2/home

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termék információk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal. Az itt megjelenő adatok tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, és további felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

KapcsolatA Roche világszertelinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeA Roche-rólTörténeteinkGyógyszerbiztonságLetölthető dokumentumokAdatvédelmi tájékoztatóJogi nyilatkozatMellékhatás bejelentése