Klinikai vizsgálatokban való részvétel

Klinikai gyógyszervizsgálat lehetősége SM betegeknek

Mind relapszáló remittáló, mind primer progresszív kórformával élő magyar SM betegeket is bevonnak egy most zajló nemzetközi klinikai gyógyszervizsgálatba.

A klinikai gyógyszervizsgálatokban az SM egy új terápiáját tesztelik annak meghatározására, hogy az milyen mértékben képes csökkenteni a sclerosis multiplex okozta fogyatékosságot, illetve mennyire képes lassítani a betegség előrehaladását. A „FENtrepid” és a „FENhance 1” klinikai vizsgálatokat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélyezte az Egészségügyi Tudományos Tanács Klinikai Farmakológiai Etikai Bizottság (ETTKFEB) kedvező állásfoglalása alapján. A résztvevők számára a klinikai vizsgálathoz kapcsolódó kezelések, orvosi vizsgálatok, felmérések ingyenesek, és szükség esetén utazási támogatás is igényelhető.

Bővebb információ a Roche által szponzorált vizsgálatokról (a részvételi feltételekről, a vizsgálati helyszínekről és azok elérhetőségeiről) a hazai klinikai gyógyszervizsgálatok adatbázisát közzétevő https://www.klinikai-vizsgalatok.hu/ oldalon található, ezen információk alapján megbeszélhető a kezelőorvossal, hogy kinek lehet megfelelő valamely klinikai vizsgálatban való részvétel.

FENtrepid (protokollszám: GN41791): primer progresszív szklerózis multiplex szel diagnosztizált betegeket fogadó klinikai vizsgálatFENHance 1 (protokollszám: GN41851): relapszáló szklerózis multiplex szel diagnosztizált betegeket fogadó klinikai vizsgálat

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termék információk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal. Az itt megjelenő adatok tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, és további felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

KapcsolatA Roche világszertelinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeA Roche-rólTörténeteinkGyógyszerbiztonságLetölthető dokumentumokAdatvédelmi tájékoztatóJogi nyilatkozatMellékhatás bejelentése