Roche Szolgáltató (Európa) Kft.

 

Roche SSC

A Roche Szolgáltató (Európa) Kft. a Roche cégcsoport leányvállalataként 2006-ban alakult meg Budapesten. Belvárosi irodájából az SSC globális támogatást és szakmai tanácsadást nyújt a Roche több mint 120 leányvállalata számára pénzügyi, beszerzési, emberi erőforrás és számítástechnikai területeken. 

 

Közel 900 elhivatott, szakmailag felkészült kolléga kiváló technikai tudással és üzleti érzékkel járul hozzá nap mint nap a Roche sikeréhez. A cég munkatársai egy olyan környezetben végezhetik munkájukat, amely elősegíti személyes fejlődésüket, elismeri a tudást, és lehetőséget teremt a határok nélküli karriercélok elérésére. Küldetésük, hogy ugyanolyan magas szintű szolgáltatást nyújtsanak partnereiknek, mint a Roche üzleti partnerei a pácienseiknek.

Mint megannyi SSC esetében, a Roche számára is az Európán belüli központi elhelyezkedés, a nyelvek széleskörű ismerete és az oktatás magas színvonala tette vonzó célponttá Magyarországot. Az alapítás évében egy 20 fős csapat kezdte meg működését a cég globális értékrendjei mentén, majd ezt követően sem állt meg a növekedés az évek során. A szolgáltató központ jelenleg is bővíti állományát új és egyre komplexebb szolgáltatásokat kialakítva. A folyamatok mentén történő fokozatos és folyamatos fejlesztések, valamint az SSC által nyújtott end-to-end szolgáltatások számának növekedése következtében a vállalat munkakörei összetettebbé válnak. Az egyre komplexebb pozíciók és a nagyobb felelősségi körök remek lehetőséget biztosítanak munkatársaik fejlődésére.

A Roche SSC Budapest hisz abban, hogy teljesítménye központjában a munkatársai állnak, ezért kiemelten foglalkozik a tehetségek toborzásával és megtartásával, valamint célul tűzte ki, hogy 2020-ra a legjobb szolgáltató központok közé kerüljön a piacon. A kivételesen emberközpontú cégvezetés és az erős vállalati kultúra elősegíti a munkatársak elköteleződését. A cég 2020 nyarán elköltözik jelenlegi épületéből, melynek előkészületei már 2018-ban megkezdődtek. Az új irodaház kreatív tereinek és a számos innovatív megoldás kialakításában mintegy 60 kolléga vesz részt, képviselve a teljes szervezet igényeit.

Kimagasló a munkavállalók jóllétét segítő kezdeményezések száma és formája is. Ilyen például a kevés munkaadó által biztosított Munkavállalói Támogatóprogram, melynek keretin belül a magánéleti problémákkal szembesülő kollégát segítik egész évben, anonim módon jogi, pénzügyi és pszichológiai tanácsadással. Ide sorolható még az évente megrendezésre kerülő Wellbeing Week a szellemi és fizikai egészségtudatosság elősegítésére, vagy a Karrier Napok rendezvény számos karrierfejlődést segítő programjával. Folyamatos a különböző dolgozói csoportok támogatása, legyen szó a fent említett új iroda-projektről, futóversenyről, vagy munkaidőn kívüli közösségi programok szervezéséről.

A Roche SSC Budapest célja továbbá egy sokszínű vállalti közösség kiépítése, ezért szoros együttműködés vette kezdetét a magyarországi egyetemekkel és az SSC piacot átfogó alapítványokkal. Ezzel párhuzamosan a cég egy egyedülálló kezdeményezéssel tűnt ki a magyarországi SSC piacon – pilot projektje a 40 év felettiek toborzását és karrierútját segíti. A program részeként megrendezték az „ÁllásVáltás 40 fölött” karrierfórumot, ahol a szektor és az SSC bemutatása mellett karrierkonzultációra és interjútechnika tanácsadásra nyújtottak lehetőséget a szervezők. A pozitív visszajelzések alapján óriási az érdeklődés az új megoldás iránt, ami egyértelművé tette a folytatást.