Új betegútmenedzsment applikációt adományoz hazánknak a Roche Magyarország Kft. alapítványa

A Roche Magyarország Kft. jóvoltából digitális betegútmenedzsment webapplikációval bővül Magyarország e-egészségügyi rendszere, az EESZT. A Roche által fejlesztett applikációval tervezhetővé tehető a betegellátás az alapellátástól a szakorvosi kezeléseken át az utógondozásig, illetve a terápiák elemzéséig.

Digitális Betegútmenedzsment Webapplikáció – így nevezik azt az innovatív technológiai szolgáltatást, amelyet a Roche Magyarország Kft. és az általa alapított SzEFA Magyar Személyre Szabott Egészségügy Fejlesztéséért Alapítvány adományoz az Országos Kórházi Főigazgatóságnak. A Roche immár a magyar kormány stratégiai partnereként egy újfajta szerepet tölt be a hazai egészségügyi rendszerben. Olyan átfogó és integrált megoldást kínál, mely végigkíséri a pácienst a teljes betegútján: korai kezelés lehetőségét nyújtja, lehetővé teszi a megelőzést, segít elkerülni a szükségtelen terápiákat és folyamatosan értékelni az elvégzett kezelések hatékonyságát.

A webapplikáció, amely hamarosan bekerül Magyarország e-egészségügyi rendszerének, az EESZT-nek applikációjába, arra kínál megoldást, hogy tervezhető legyen a betegellátás az alapellátástól a szakorvosi kezeléseken át az utógondozásig, illetve a terápiák elemzéséig. A platform kezelési tervet, időpontfoglalási rendszert, konzultációs lehetőséget kínál a felhasználóknak, a háziorvosnak, a szakorvosnak, az ellátásszervezőnek és a páciensnek, mindezt úgy, hogy az a beteg minél gyorsabb gyógyulását szolgálja a lehető legkisebb klinikai terheléssel. A kezelési tervvel, a terápiákkal kapcsolatos tapasztalatok alapján az interaktív megoldásoknak köszönhetően a kezelések közben is módosíthatók, személyre szabhatók a terápiás eljárások, a páciens folyamatos visszajelzései irányt mutathatnak a háziorvos és a szakorvos számára is.

Az applikáció ünnepélyes átadásán Raffaella Bondi, a Roche Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az idén 125 éves Roche elkötelezett a magyar egészségügy támogatása mellett, felajánlja nemzetközi tapasztalatait, innovatív megoldásait a fenntartható, értékalapú egészségügyi modell létrehozásához. Mint az innovatív egészségipar meghatározó szereplője, a Roche keresi és támogatja azokat a magyar kezdeményezéseket, amelyek segítik a modern, személyre szabott terápiák hozzáférhetővé tételét, úgy, hogy azok társadalmi költségei csökkenjenek. A Roche 2030-ig szeretné elérni, hogy a jelenlegihez képest háromszor-ötször több innovatív megoldás jusson el a betegekhez, 50 százalékkal alacsonyabb költségen.

„A koronavírus-válság olyan új kihívások elé állított bennünket, amelyek rávilágítottak az egészségipari innovációk nemzetstratégiai jelentőségére” – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Hozzátette: „A maihoz hasonló alkalmak megmutatják, hogy a hagyomány és a korszerűség, a tradíció és az innováció együtt jelentik a fejlődés garanciáját: a Roche által Magyarországnak adományozott Digitális Betegútmenedzsment Applikációnak köszönhetően a magyar betegellátás is átléphet a XXI. század kapuján. A magyar kormány célkitűzése, hogy az egészségipar minél több szegmensében ilyen megoldások váljanak alkalmazhatóvá.”

Az applikáció fejlesztését a Roche 100 százalékos tulajdonában álló alapítvány, a SzEFA menedzselte együttműködésben a Kecskeméti Megyei Kórház munkatársaival, pácienseivel. A webapplikáció segítségével a finanszírozó vagy ellátó előre tervezheti a kapacitásokat, nyomon követheti a betegutakat, szükség esetén beavatkozhat. Értékalapú kimutatások készíthetők intézményenként, orvosonként. A statisztikák pontos képet adnak a kezelések hatékonyságáról, a források felhasználásáról, az egyedi „jó gyakorlatok” kidolgozásáról, megvalósításáról. A Roche alapítványa térítésmentesen adja át az applikációt az Országos Kórházi Főigazgatóságnak. A betegútmenedzsment applikációt bemutató videó 

Tudjon meg többet!

További történetek

Minden hír

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termék információk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal. Az itt megjelenő adatok tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, és további felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

KapcsolatA Roche világszertelinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeA Roche-rólTörténeteinkGyógyszerbiztonságLetölthető dokumentumokAdatvédelmi tájékoztatóJogi nyilatkozatMellékhatás bejelentése