Elérhető a klinikai vizsgálatok adatbázisa

Ezekben a pillanatokban is több száz új terápia klinikai vizsgálata zajlik országszerte. Új gyógyszerek kifejlesztésében, így a betegségek legyőzésében a klinikai vizsgálatok jelentik az egyik legfontosabb állomást. A cél a betegek hatékonyabb és biztonságosabb gyógyítása új, innovatív terápiák bevetésével.

Évente mintegy 20,000 olyan magyar betegnek jelentenek új esélyt a klinikai vizsgálatok, akiknél a jelenleg forgalomban lévő terápiák nem bizonyultak hatékonynak, vagy betegségükre még nem áll rendelkezésre gyógymód. A vizsgálatokra csak akkor kerül sor, amikor a laboratóriumi kutatások alapján meggyőző adatok állnak rendelkezésre, hogy a gyógyszerjelölt hatásos és biztonságos lehet. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének gondozásában létrejött  portálon mindent megtudhat a folyamat hátteréről, áttekintheti a jogszabályok által meghatározott keretek között a Magyarországon aktuálisan elérhető vizsgálatokat, és tájékozódhat a részvételének feltételeiről.

Tudjon meg többet!

Klinikai Vizsgálatok

További történetek

Minden hír

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termék információk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal. Az itt megjelenő adatok tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, és további felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

KapcsolatA Roche világszertelinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeA Roche-rólTörténeteinkGyógyszerbiztonságLetölthető dokumentumokAdatvédelmi tájékoztatóJogi nyilatkozatMellékhatás bejelentése