Kormányzati támogatással növeli komplex pozícióinak számát a Roche budapesti szolgáltatóközpontja

Read the English versionAz idei év során 250 fővel bővíti budapesti regionális szolgáltatóközpontját a Roche – a bővüléshez Magyarország Kormánya 104 millió forint értékű vissza nem térítendő oktatási támogatást nyújt. Magyarország emellett ezer adagot vásárol abból a részben a Roche által fejlesztett antitestkoktélból, amely segít abban, hogy a koronavírus fertőzéssel kórházba került magyarok elkerülhessék az életveszélyt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2021. április 13-án.

A Roche közel 40 éve támogatja a magyar egészségügyet nemzetközi szakértelemmel, innovatív diagnosztikai megoldásokkal, onkológiai, neurológiai és egyéb terápiákkal. A vállalat elkötelezett az egészségügy jövőjének formálásában, hogy minél több beteg kaphasson jobb esélyt, minél hamarabb. A Roche eddig 74 készítménnyel járult hozzá a magyar emberek terápiájához, Szijjártó Péter pedig bejelentette: Magyarország ezer adagot rendelt abból a részben a Roche által kifejlesztett antitestkoktélból, amely segíteni fog abban, hogy a koronavírus fertőzéssel kórházba került emberek elkerülhessék az életveszélyt, illetve kevesebb időt tölthessenek bent, ezáltal csökkentve az egészségügyre nehezedő nyomást. A külügyminiszter hangsúlyozta, Magyarország az első három Európai Uniós ország között van, akik alkalmazzák ezt a kezelést.

A Roche 2006-ban nyitotta meg budapesti szolgáltatóközpontját, amely az elmúlt négy évben 900-ról 1300 főre bővítette létszámát. A cég márciustól újabb 150 embert vesz fel, miután a globális egészségügyi vállalat eddigi HR-struktúrájának teljes átalakítása mellett döntött. Az iroda eddig is több mint 60 ország számára nyújtott pénzügyi, beszerzési, HR és informatikai támogatást – az új, összetett és magas hozzáadott értékű feladatok megjelenésével még tovább szélesedik a központ által nyújtott szolgáltatások és megoldások köre. A cég emellett év végéig további 100 új pozíciót tervez nyitni pénzügyi területen.

Szijjártó Péter a bővítést bejelentő sajtóeseményen hangsúlyozta: “A tény, hogy a Roche budapesti szolgáltatóközpontjának bővítése mellett döntött, hatalmas elismerés az országnak, hiszen jól fizető, stabil munkalehetőséget biztosít felsőfokú végzettséggel rendelkező, nyelveket beszélő, tehetséges magyar fiatalok számára. Szeretném köszönetemet kifejezni az itt dolgozó kollégáknak is, akik áldozatos és magas színvonalú munkája és teljesítménye nélkül a cég vezetése nem döntött volna a létszámbővítés mellett. Örömmel jelenthetem be, hogy Magyarország Kormánya 104 millió forint értékű vissza nem

térítendő támogatást nyújt a Roche számára, amelyet a kollégák oktatására, továbbképzésére fordíthatnak."

„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy megoldásainkat még hatékonyabbá, még magasabb színvonalúvá tegyük. Nagyon örülünk annak, hogy új HR pozíciókkal erősíthetünk - ezáltal olyan izgalmas, komplex feladatköröket fogunk tudni ellátni, amelyek nem jellemzőek a hazai szolgáltatóközpontok piacán. A Roche már hosszú ideje elkötelezett partnere Magyarországnak. Nagyra értékeljük a magyar kormány bővülésünkhöz nyújtott támogatását, ezzel a segítséggel további fejlesztési lehetőségeket kínálhatunk kollégáink számára” – jelentette ki Martin Kikstein, a budapesti iroda ügyvezető igazgatója.

A magyar üzleti szolgáltató szektor nagyon magas érettségi szintre fejlődött, és ennek tökéletes példája a Roche budapesti szolgáltatóközpontja, ahol világszínvonalú tehetségek komplex, magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat nyújtanak különböző szakmai területeken. A Roche bővülési döntése a vállalat kiváló hazai eredményein alapul, mi pedig örömmel segítjük a további bővülést, és járulunk hozzá ennek az egyedülálló kompetenciaközpontnak a sikeréhez – tette hozzá Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) ügyvezetője.

Letöltések

Mit is jelent a személyreszabott gyógyászat?

Tudjon meg többet!

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termék információk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal. Az itt megjelenő adatok tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, és további felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

KapcsolatA Roche világszertelinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeA Roche-rólTörténeteinkGyógyszerbiztonságLetölthető dokumentumokAdatvédelmi tájékoztatóJogi nyilatkozatMellékhatás bejelentése