Új betegútmenedzsment applikációt adományoz hazánknak a Roche Magyarország Kft. alapítványa

A Roche Magyarország Kft. jóvoltából digitális betegútmenedzsment webapplikációval bővül Magyarország e-egészségügyi rendszere, az EESZT. A Roche által fejlesztett applikációval tervezhetővé tehető a betegellátás az alapellátástól a szakorvosi kezeléseken át az utógondozásig, illetve a terápiák elemzéséig.

Digitális Betegútmenedzsment Webapplikáció – így nevezik azt az innovatív technológiai szolgáltatást, amelyet a Roche Magyarország Kft. és az általa alapított SzEFA Magyar Személyre Szabott Egészségügy Fejlesztéséért Alapítvány adományoz az Országos Kórházi Főigazgatóságnak. A Roche immár a magyar kormány stratégiai partnereként egy újfajta szerepet tölt be a hazai egészségügyi rendszerben. Olyan átfogó és integrált megoldást kínál, mely végigkíséri a pácienst a teljes betegútján: korai kezelés lehetőségét nyújtja, lehetővé teszi a megelőzést, segít elkerülni a szükségtelen terápiákat és folyamatosan értékelni az elvégzett kezelések hatékonyságát.

A webapplikáció, amely hamarosan bekerül Magyarország e-egészségügyi rendszerének, az EESZT-nek applikációjába, arra kínál megoldást, hogy tervezhető legyen a betegellátás az alapellátástól a szakorvosi kezeléseken át az utógondozásig, illetve a terápiák elemzéséig. A platform kezelési tervet, időpontfoglalási rendszert, konzultációs lehetőséget kínál a felhasználóknak, a háziorvosnak, a szakorvosnak, az ellátásszervezőnek és a páciensnek, mindezt úgy, hogy az a beteg minél gyorsabb gyógyulását szolgálja a lehető legkisebb klinikai terheléssel. A kezelési tervvel, a terápiákkal kapcsolatos tapasztalatok alapján az interaktív megoldásoknak köszönhetően a kezelések közben is módosíthatók, személyre szabhatók a terápiás eljárások, a páciens folyamatos visszajelzései irányt mutathatnak a háziorvos és a szakorvos számára is.

Az applikáció ünnepélyes átadásán Raffaella Bondi, a Roche Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az idén 125 éves Roche elkötelezett a magyar egészségügy támogatása mellett, felajánlja nemzetközi tapasztalatait, innovatív megoldásait a fenntartható, értékalapú egészségügyi modell létrehozásához. Mint az innovatív egészségipar meghatározó szereplője, a Roche keresi és támogatja azokat a magyar kezdeményezéseket, amelyek segítik a modern, személyre szabott terápiák hozzáférhetővé tételét, úgy, hogy azok társadalmi költségei csökkenjenek. A Roche 2030-ig szeretné elérni, hogy a jelenlegihez képest háromszor-ötször több innovatív megoldás jusson el a betegekhez, 50 százalékkal alacsonyabb költségen.

„A koronavírus-válság olyan új kihívások elé állított bennünket, amelyek rávilágítottak az egészségipari innovációk nemzetstratégiai jelentőségére” – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Hozzátette: „A maihoz hasonló alkalmak megmutatják, hogy a hagyomány és a korszerűség, a tradíció és az innováció együtt jelentik a fejlődés garanciáját: a Roche által Magyarországnak adományozott Digitális Betegútmenedzsment Applikációnak köszönhetően a magyar betegellátás is átléphet a XXI. század kapuján. A magyar kormány célkitűzése, hogy az egészségipar minél több szegmensében ilyen megoldások váljanak alkalmazhatóvá.”

Az applikáció fejlesztését a Roche 100 százalékos tulajdonában álló alapítvány, a SzEFA menedzselte együttműködésben a Kecskeméti Megyei Kórház munkatársaival, pácienseivel. A webapplikáció segítségével a finanszírozó vagy ellátó előre tervezheti a kapacitásokat, nyomon követheti a betegutakat, szükség esetén beavatkozhat. Értékalapú kimutatások készíthetők intézményenként, orvosonként. A statisztikák pontos képet adnak a kezelések hatékonyságáról, a források felhasználásáról, az egyedi „jó gyakorlatok” kidolgozásáról, megvalósításáról. A Roche alapítványa térítésmentesen adja át az applikációt az Országos Kórházi Főigazgatóságnak. A betegútmenedzsment applikációt bemutató videó elérhető a SzEFA Youtube-csatornáján.

Published undefined

Tudjon meg többet!

További történetek

Minden hír

please be aware that you are leaving this website.