A beruházásról született döntés újabb mérföldkőnek számít a 35 éve Magyarországon is működő Roche és hazánk partneri kapcsolatában.

Szeptember 26., Budaörs: a svájci F. Hoffman-La Roche gyógyszeripari vállalat mai nap folyamán bejelentette, hogy Európai Farmakovigilancia Központot (Gyógyszermellékhatás-jelentési Központ) hozott létre Budaörsön 25 új munkahely kialakításával.

„A Roche elkötelezett Magyarország és a magyar betegek iránt.” - mondta Irma Veberic, a Roche (Magyarország) Kft. ügyvezető igazgatója azon a rendezvényen, amelyen megemlékeztek a vállalat hazánkban végzett 35 éves működéséről. „1984-ben nyitottuk meg a magyar irodát, és ma már több mint 1000 alkalmazottunk dolgozik a Gyógyszeripari, a Diagnosztikai és Diabétesz Üzletágakban, valamint a Roche Szolgáltató Központban és az Európai Törzskönyvezési Központban. Nagyon örülök és egyben büszke is vagyok arra, hogy ez az új Farmakovigilancia Központ szintén Magyarországon jött létre. Ez a központ nagy szakértelmet igénylő feladatok ellátására hivatott, mely lényegesen hozzájárul a betegek biztonságához és jóllétéhez Európa-szerte.”

Dr. Peter Burkhard, Svájc magyarországi nagykövete kihangsúlyozta: „Országom számára a gyógyszeripar régóta kiemelkedő jelentőségű: az állandó innováció és a beruházások a gyógyszeripari válallatok jellemzői, és ennek köszönhető a svájci gyógyszeripar világszínvonala. A beruházások, mint például az új farmakovigilanciai központ kulcsfontosságú lépés ahhoz, hogy Magyarország a világ leginnovatívabb országai közé bekerüljön. Természetesen nem is beszélve arról, hogy a gyógyszerészeti kutatás választ ad a 21. századi élet legsúlyosabb kihívásaira.”

Magyar Levente, külgazdasági miniszterhelyettes, egyetértve az előtte szólókkal, hozzátette, hogy „25 nagyon magas hozzáadott értéket jelentő új munkahely létrejöttét ünnepelhetjük azzal, hogy Magyarország nyerte el a gyógyszeripari K+F beruházást. Magyarország a tudásnak mindig egy jelentős központja volt és a világ legszínvonalasabb munkaadói a mai napig értékelik, hogy a magyar szürkeállomány a világ élvonalába tartozik.”

A miniszterhelyettes szólt arról, hogy a vállalt közel 35 éve van jelen hazánkban és mára közel 1000 munkavállalót foglalkoztat, majd megköszönte a Roche-nak, hogy Magyarországot választotta.

A Farmakovigilancia Központ a Roche budaörsi irodájában kezdte meg a működését. A Központ feladata, hogy az Európai Unióból és a balkáni országokból (összesen 29 országból) beérkező – Roche gyógyszerekkel kapcsolatos – mellékhatásjelentéseket feldolgozza. A mellékhatások folyamatos monitorozása és jelentése hatósági követelmény és a gyógyszerek biztonságos alkalmazását segíti elő.

A Roche Magyarország legfontosabb célja, hogy jobb esélyt kaphasson minél több beteg, és törekszik arra, hogy a személyre szabott kezelések minél hamarabb széles körben elérhetővé váljanak.


Telefon:

Email:

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termék információk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal. Az itt megjelenő adatok tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, és további felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!