PA: Az immunológiai területen a Rheumatoid Arthritis (RA) és a COVID-19 portfólió tartozik hozzám. 17 éve vagyok a Roche-nál, ezidő alatt több munkakörben is dolgoztam, jelenleg Patient Journey Partnerként tevékenykedem. Január óta átalakult a feladatkörünk, most már egy teljes terápiás területért vagyok felelős, melynek része a marketing, a medical és a területi munka is egyben.

PA: Elsősorban az, hogy a betegek időben jussanak a legjobb terápiához. A COVID-19 pandémia alatt is megmutatkozott, hogy a Roche-nál ez a fő cél. Szinte azonnal reagáltunk az eseményekre, hogy minél több beteg életét tudjuk megmenteni. Ez egy nagyszerű csapatmunka, amiben mindenki egyformán elsődlegesnek tartja, hogy a betegekért dolgozunk és , hogy akár heti 7 napon keresztül rendelkezésre álljunk és szállítsunk. Ez az óriási felelősség, ami igazán motivál.

PA: Erre a helytállásra és arra, hogy az RA területen – ahol kihagytam 5 évet – a visszatérésemkor a partnereim gyakorlatilag azonnal visszafogadtak, és ugyanúgy folytatódott a munka, mintha el sem mentem volna onnan.

PA: A külső tényezőkből adódó változásokat nem mindig könnyű kezelni. 

PA: Nekem nagyon fontos, hiszen a munkámban szinte minden erről szól. A Reumathoid Arthritisszel kapcsolatos tevékenységek során külsős partnerekkel; orvosokkal és nővérekkel dolgozom szoros együttműködésben. “Házon belül” pedig erre nagyon jó példa a COVID-19 területen kialakult partnerségek és a squadon belüli csapatmunka, melyek elengedhetetlenek a munkámhoz. Az elmúlt hónapokban azt tapasztaltuk meg, hogy ha össze tudunk dolgozni, mindenki egy irányba húz, akkor nincs lehetetlen, hiszen mindenkinek a betegek minél jobb ellátása a célja.

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termék információk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal. Az itt megjelenő adatok tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, és további felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!