Azért dolgozunk, hogy közelebb hozzuk a magyar ellátást Európa legjobbjaihoz – interjú Tóth-Berényi Ritával, a Roche Medical Value Driverével

Medical Value Driver pozícióban, azaz orvostanácsadóként dolgozom, tehát orvosoknak segítek az előadásokra való felkészülésben, belső tréningeket tartok, és szakmai kérdésekre keresek választ és  juttatom el hozzájuk, amennyiben kérik. Emellett tanácsadói testületi üléseket szervezek és moderálok az adott terápiás szakértők bevonásával.

Nagyon szerteágazó indikációk tartoznak hozzám, de a neurológia a fő területem. Sokféle betegséggel foglalkozunk, például Sclerosis Multiplexszel, az SMA-val, amiről szerintem már az egész ország hallott Zente baba kapcsán, illetve az NMO-val, ami egy nagyon súlyos betegség, de szerencsére ritka. Ez egy rohamosan fejlődő terület, tehát a közeljövőben további innovatív terápiák és gyógyszerek megjelenésére számíthatunk.

Emellett a COVID-19 terület is hozzám tartozik. Terápiás lehetőséget kínálunk olyan pácienseknek, akiket betegségük miatt nem lehet vakcinálni, oltásszkeptikusak, vagy akiket beoltottak, de nem alakult ki náluk védettség. Ezzel a terápiával lerövidíthetjük a betegség tüneteinek idejét, és a fokozottan veszélyeztetettek elkerülhetik a kórházba kerülést.

A harmadik területem a rheumatoid arthritis, amelyre szintén kínálunk két terápiát. Ezzel is sokat foglalkozunk, még ha nem is olyan mélységben, mint az előző kettővel.

Az elsők között ismerhetem meg a legújabb tudományos eredményeket, egyidőben a fejlettebb, jobb egészségügyi ellátással rendelkező országok szakembereivel. Ezeket megoszthatom a csapatommal és az orvosokkal is, amennyiben érdeklődnek iránta. Imádom elemezni az adatokat és megtalálni a bennük elrejtett trükköket, mert ezek megváltoztathatják az egész adathalmaz értelmezését.

Szeretem, amikor úgy kell összeállítanom előadásokat, hogy átmenjen a legfontosabb üzenet, ami a beteg terápiás döntését segíti. Nagyon inspiráló a szakma kiválóságaival együtt gondolkodni a terápiát befolyásoló kérdésekről. Büszkeséggel tölt el, hogy egyáltalán ott lehetek és feltehetek nekik kérdéseket.

Van, hogy egyedi esetek kapcsán kapok kérdéseket orvosoktól, és nekem megvan az az isteni lehetőségem rá, hogy kikutassam a választ, ami őket segítheti. A betegszervezetekkel való együttműködés is egy izgalmas terület, mert az ő nehézségeiket kell megismernünk ahhoz, hogy valós segítséget és értéket tudjunk nekik adni.

Arra, hogy ha közvetve is, de tényleg a betegek javulásáért tehetek. Azért dolgozunk, hogy közelebb hozzuk a magyar lehetőségeket és a magyar ellátást Európa legjobbjaihoz. Egyre erősebb a cég-orvos-beteg hármasán alapuló együttműködés, és arra törekszünk, hogy minél jobban bevonjuk ebbe a finanszírozókat is. Célunk, hogy valódi értékalapú, és finanszírozási szempontból is fenntartható megoldásokat dolgozzunk ki.

Egy nemzetközi projekt keretében olyan applikációt fejlesztettünk, ami segíti az SMA-s betegek mozgásfunkciójának javítását. Számtalan olyan betegség van, ami hasonló tüneteket produkál, és ezzel a terápiás gyakorlattal kezelhető lenne. Ezért most azon dolgozunk, hogy az applikáció ne csak SMA-as, hanem más mozgásfunkció-vesztéssel járó betegeknél is alkalmazható legyen.

Fontosnak tartom az újszülöttkori SMA-szűrést, mert évente körülbelül 8-10 ilyen kisgyerek születik Magyarországon. Ha már a születés pillanatában diagnosztizálni tudjuk náluk a betegséget, akkor sokkal hamarabb juthatnak terápiához, és ezzel jelentősen javíthatjuk az életminőségüket.

Mivel nagyon szerteágazó a munkám, ezért sokszor nehézséget okoz, hogy ugrálnom kell a területek között, és folyamatosan priorizálnom kell a feladataimat. Ami a betegekkel kapcsolatos, azt minden pillanatban előre veszem, hogy semmiképp ne szenvedjenek késedelmet a terápiával.

Az információmegosztás túlszabályozása megnehezíti a vegytiszta tudomány átadását. Itt csak annyit tudunk tenni, hogy maximálisan kiegyensúlyozott információt adunk át, tehát nemcsak a saját készítményeinkről kommunikálunk, hanem a teljes terápiás területre rálátást biztosítunk az orvosok számára.

Nagyon fontos, hogy kihasználjuk a cégen belüli kollektív tudást. Olyan sok helyről jöttünk és annyiféle tapasztalattal rendelkezünk itt a csapaton belül, hogy a tudásunk megosztásával a lehető leghatékonyabb megoldásokat dolgozhatjuk ki.

Az együttműködés globális szinten is jellemző ránk; van egy szakmai közösségi platformunk, ahol fontos szakmai információkat, eseményeket osztunk meg egymással, kérdéseket teszünk fel minden minket érintő témakörben.

Tudjon meg többet!

További történetek

Minden hír

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termék információk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal. Az itt megjelenő adatok tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, és további felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

KapcsolatA Roche világszertelinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeA Roche-rólTörténeteinkGyógyszerbiztonságLetölthető dokumentumokAdatvédelmi tájékoztatóJogi nyilatkozatMellékhatás bejelentése