Közel 120 éves megalakulása óta az új gyógyszerek, terápiás módszerek és diagnosztikai eljárások fejlesztése mellett a Roche elkötelezetten támogatja a hátrányos helyzetűek megsegítését is számos nemzetközi program keretében. Ilyen a Roche Children’s Walk is, melyet 2003 óta minden júniusban, az afrikai gyermekek világnapja alkalmából rendezünk meg számos országban. A jótékonysági sétával a dolgozóink a nélkülözésben élők helyzetére szeretnék felhívni a figyelmet, az összegyűjtött adományokkal pedig a Közép-afrikai Malawi gyermekeinek jövőjét támogatják.

Malawi egyike a világ legszegényebb és leghátrányosabb helyzetű országainak - a 15 milliós lakosság több, mint 40%-a él kevesebb mint 1 dollárból (kb. 250 forintból) naponta, és a HIV/AIDS fertőzöttek száma lassan az 1 milliót közeliti. Ezek a számok önmagukban is sokkolóak, de ha figyelembe vesszük, hogy az ország lakosságának közel fele kiskorú gyermek, már nem kérdés, miért döntöttünk a Malawi-ban élők támogatása mellett.

A kezdeményezéshez már 230 ezer lelkes Roche dolgozó csatlakozott 74 országból, köztük természetesen magyarországi csapatunk is. Az összefogásnak köszönhetően már 18 millió svájci frank (több mint 5,3 milliárd forint) összegű adomány gyűlt össze, melyet elsősorban a hosszú távon is fenntartható, a helyi közösségek saját erőforrásait fejlesztő kezdeményezésekre fordítottak Malawi-ban: árvaházak, iskolák építésére és fejlesztésére, a továbbtanulás támogatására, ételadományokra valamint az egészségügyi alapellátáshoz és a tiszta vízhez való hozzáférést elősegítő aktivitásokra.

Meggyőződésünk, hogy a támogatás akkor igazi segítség, ha fenntartható folyamatokat segít elő.

Ezért olyan szervezetekkel dolgozunk együtt, melyek megtanítják a helyi közösségeket, hogyan használják és fejlesszék saját erőforrásaikat. A program sikerét mutatja, hogy az árvaházakat és a Tanárképző Központot a helyiek önfenntartó módon tudják működtetni.

Magyarországi vállalatunk a rendezvény révén minden évben jelentős pénzbeli támogatással segíti a rászorulókat.

A 2018-as évi Children's Walk keretében a Roche (Magyarország) Kft. a második Magyar Idegsebészeti Missziót is támogatta. A misszióban résztvevő szakemberek másodjára utaztak Malawiba, hogy újabb életmentő idegsebészeti műtéteket hajtsanak végre a betegeken. A tavaly októberi első misszió élményeiről az orvoscsapat vezetőjével, Dr. Szegedi Lászlóval készítettünk dokumentumfilmet:

Ön is támogathatja a Children’s Walk kezdeményezést és Malawi gyermekeinek jövőjét. Örömmel és köszönettel fogadunk minden felajánlást, melyet az alábbi oldalon tehet meg:

Zikomo! (Köszönjük)

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termék információk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal. Az itt megjelenő adatok tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, és további felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!