Egyedülálló egészségfejlesztő program az Ökumenikus Segélyszervezet központjaiban

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az Ökumenikus Segélyszervezet és a Roche (Magyarország) Kft. Az együttműködés keretében cégünk három éven át nyújt anyagi támogatást a szervezet számára. Az első adományból a szolnoki, majd a miskolci és 2018-ban a szendrői családok átmeneti otthona gazdagodott egy-egy sószobával.

Az Ökumenikus Segélyszervezet arra törekszik, hogy az átmeneti otthonaiban töltött egy-másfél év alatt olyan tudás birtokába is jussanak az itt lakó családok, amelyet máshol nincs lehetőségük elsajátítani, és amelyet az intézmény elhagyása után önálló életvitelük során is kamatoztatni tudnak majd. A gyermekekkel felzárkózást segítő pedagógusok foglalkoznak, míg a szülők esetében hangsúlyos a takarékos életvitel kialakítását segítő információk és a környezettudatos szemlélet átadása is.

Ebbe a filozófiába illeszkedik bele a Roche Magyarország támogatásával futó 3 éves egészségfejlesztő program. Az adományokból elsőként a szolnoki, majd a miskolci és 2018-ban a szendrői családok átmeneti otthona gazdagodott egy-egy sószobával.

A rossz lakhatási körülmények közül érkező családok esetében gyakori a légzőszervi megbetegedés, a nátha, az asztma. A tünetek enyhítésére a sószoba a hét minden napján igénybe vehető, valamint itt tartanak a családgondozók az egészséges életmódra nevelés kapcsán foglalkozásokat a bentlakó gyermekeknek. A három intézmény ebből a szempontból az ország hasonló jellegű intézményei között egyedülálló.


Rácsok Balázs, az Ökumenikus Segélyszervezet szociális és fejlesztési igazgatója a harmadik, szendrői sószoba átadásán elhangzott köszönő szavaiban kifejtette: nagy öröm a Segélyszervezet számára a Roche hosszú távú elköteleződése egy műfajában úttörő kezdeményezés mellett. Ennek a példaértékű társadalmi szerepvállalásnak köszönhetően olyan eredményeket értek el az együttműködő felek a Segélyszervezet intézményeiben, amelyekre máshonnan nem jutott volna forrás. A szociális és fejlesztési igazgató kiemelte: „az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekeket és családokat segítő intézményei azon túl, hogy gyakorlati segítséget nyújtanak rászoruló családoknak, fontos szerepük van a támogatottak, különösen is a gyermekek szemléletformálásában – így az egészségtudatosságra nevelésben – is. A Segélyszervezet intézményeiben eltöltött idő alatt tanult minták és szokások a gyerekek egész életére kihathatnak” – tette hozzá Rácsok Balázs.

Minden hír

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termék információk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal. Az itt megjelenő adatok tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, és további felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

KapcsolatA Roche világszertelinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeA Roche-rólTörténeteinkGyógyszerbiztonságLetölthető dokumentumokAdatvédelmi tájékoztatóJogi nyilatkozatMellékhatás bejelentése